POČINJEŠ POSLOVANJE? NA PRAVOM SI MJESTU!

Vrijeme je novac, a mi ti donosimo besplatne savjete i alate koji štede vrijeme.

Ovdje ćeš naći upute koje su ti potrebne da brzo pokreneš i uspješno vodiš vlastiti biznis - urneke ugovora, kalkulatore za obračun poreza, vijesti o novim propisima i baze s korisnim kontaktima.

Donosimo pregled najrelevantnijih vijesti koje se odnose na regulaciju poslovanja i ekonomske politike. Ove vijesti su od općeg značaja za buduće i sadašnje preduzetnike!Donosimo inspirativne priče koje promovišu kulturu preduzetništva i pozitivne priče ljudi koji nisu čekali bolje dane za poslovanje.

Saznajte koje su potrebne osobine, koraci i elementi uspješnog vođenja biznisa.Na Posluj.ba poreskim kalkulatorima izračunaj koliko poreza trebaš platiti po različitim ugovorima i osnovama.POKRENIBIZNIS

Donosimo detaljna uputstva za uspješnu registraciju biznisa. Saznajte šta je potrebno od dokumentacije, koje adrese i institucije morate obići, pravila i propise zajedno sa relevantnim zakonima koji ih propisuju, kao i preciznu procjenu troškova cjelokupnog procesa. Navodimo sve prednosti i nedostatke određene forme poslovanja, savjete sa vođenje samog poslovanja kao i regulacije koje uključuju poslovne knjige, takse i naknade.


POKRENI OBRT

Saznajte šta je obrt, kako se otvara obrt, kako voditi obrt (poslovne knjige, regulativa, takse i naknade) i kako se baviti poljoprivredom kao samostalnom djelatnošću.

POKRENI D.O.O

Saznajte šta je društvo sa ograničenom odgovornošću – status, prava, obveze i upravljanje, i upoznajte se sa procesom registracije.

POKRENI D.D.

Saznajte kako osnovati dioničko društvo.