Kao i u svakom poslu, uvijek se morate pitati što je vaš proizvod i koji je najbolji način da ga isporučite. U NBA-u je naš proizvod zabava, jedinstvena iskustva i energija. Posljednje što trebamo učiniti jest potaknuti kupce da zure u svoje telefone.

Svjetski milijarderi prilično su raznoliki, ali devet od prvih deset su samoostvareni poduzetnici. 

Najučinkovitijim pokazale su se N95 maske, ali oni modeli bez ventila, dok maske od flisa ne samo da ne smanjuju širenje kapljica, već ih i povećavaju.

Ubjedljivo najprofitabilnija pivara u BiH je Pivara Tuzla koja je prošlu godinu završila sa 4,7 miliona KM dobiti.

Ne sviđa vam se radno vrijeme od 9 do 5, ali privlači vas pomisao na vlastiti posao? Ako još niste pronašli dobru ideju, slijedi nekoliko prijedloga. Donosimo vam popis poslova koje je relativno jeftino pokrenuti ili su čak besplatne, a mogu vam donijeti dobre prihode. 

Ne sviđa vam se radno vrijeme od 9 do 5, ali privlači vas pomisao na vlastiti posao? Ako još niste pronašli dobru ideju, slijedi nekoliko prijedloga. Donosimo vam popis poslova koje je relativno jeftino pokrenuti ili su čak besplatne, a mogu vam donijeti dobre prihode. 

Prije pet godina kompaniju hvarske vinarske porodice "Braća Plančić" zatekle su velike poslovne nevolje. Ukratko rečeno, suprotstavili su se želji moćnika, zbog čega im je u najkraće moguće vrijeme zatvorena porodična vinarija u hvarskom Vrbanju. Dobili su zabranu ulaska u nju, a na vrata im je dekretom stavljen zaštitar.

Već tri godine Lamija Beganović-Uzunović radi na razvijanju brenda platnenih knjiga, kojima je dala naziv Hagi, i čini se da je na dobrom putu. Mnogi već prepoznaju ove zanimljive igračke za djecu, a i prodaja ide dobro. Lamija je, kako nam je kazala, biznis pokrenula jer je i sama trebala neku neobičnu igračku za svoje dijete.

Dvadesettrogodišnji Zeničanin Belmin Kozlić već je devet godina u IT branši. Njegove konkretne aktivnosti i poslovi podrazumijevaju kreaciju videoigara, animacija, simulacija, reklama, te VR sadržaja. Na ovaj korak i svoj hobi, a danas i stalni posao, odlučio se sasvim slučajno.

Mene ne možete naći da se previše reklamiram po časopisima i medijima, ne možete me naći ni da dobijam i slikam se sa kupljenim certifikatima i kvazi nagradama uspješne menadžerice, poduzetnice ili čega već sve ne. Ja sam ozbiljna žena iz sjene, koja jako dobro zna i radi svoj posao i kojoj klijenti sami dolaze u firmu po preporuci, nema bolje reklame od te. 

Energična, ugodna jednom riječju karizmatična. Na njegovanoj ruci pečatnjak s velikim slovom L. L kao Lopar. L kao Lopar International. L ,možda, kao lucidnost, L koje kad izgovarate, na francuskom jeziku znaci ONA. Ili...

AS grupacija, koja je počela kao lokalna porodična firma u Tešnju, danas je najveća prehrambena industrija u BiH. Pod njihovo upravljanje u posljednjih deset godina prešli su giganti poput Kenta, Vispaka, Klasa, Oaze, Agrokomerca, Svjetslostkomerca, Solane Tuzla, Zeničke industrije mlijeka itd. .

Ismar Lačević mladi je preduzetnik iz Bosne i Hercegovine, koji je razvio digitalnu biznis karticu pod nazivom Adam, kao zamjenu tradicionalnoj štampanoj biznis kartici.

Lejla Selimović bavi se uistinu jedinstvenom vrstom posla. Stare komade namještaja vraća u život, redizajnirajući i stvarajući novi unikatan namještaj. Tako polomljene stolice, poderane fotelje, polomljena ogledala ili bilo koji drugi zaboravljeni i odbačeni predmet zahvaljujući Lejli može dobiti novi sjaj i uljepšati prostor u kojem živimo.